Welkom bij De Blije Borgh
     
 
 
 
 
Over De Blije Borgh
Over De Blije Borgh
Wonen, Zorg & Diensten
Wonen, Zorg & Diensten
Ontspanning & Ontmoeting
Ontspanning & Ontmoeting
Werken en Leren
Werken en Leren
Wederom noodzakelijke maatregelen

Met dit bericht brengen wij u op de hoogte van nieuwe noodzakelijke maatregelen in De Blije Borgh (hoofdlocatie) en locatie Emmastaete.

Sluiting kapsalon in De Blije Borgh
De kapsalon is met directe ingang gesloten. Mocht de huidige situatie nog erg lang gaan duren, dan gaan wij op zoek naar alternatieve oplossingen samen met Esther en Hansje (de kapsters).

Sluiting restaurant De Blije Borgh en ontmoetingscentrum Emmastaete
Vanaf vandaag zijn wij genoodzaakt om het restaurant van De Blije Borgh en ontmoetingscentrum Emmastaete te sluiten. Voor de mensen van Emmastaete en de bezoekers van de Alewijnsflat die in het restaurant een maaltijd nuttigen, worden andere oplossingen gezocht. U wordt hier spoedig over geïnformeerd.

Ook is het restaurant De Blije Borgh vanaf vandaag gesloten voor de bewoners van de etages.
Bewoners mogen nog wel naar de tuin en zo beperkt mogelijk voor een frisse neus naar buiten. Wel dient men 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Digitaal contact
Voor alle etages en woningen is inmiddels een tablet beschikbaar, waarmee u vanaf een bepaald moment, kunt skypen met uw naaste. U ontvangt hierover nog informatie of heeft u inmiddels al gehad.
Met uw eigen telefoon bellen, raden wij niet aan. De ervaring leert dat men u vaak niet goed verstaat en de verzorging heeft het nu ook heel druk zonder al die extra handen van stagiaires en vrijwilligers.
Foto’s en filmpjes van partners, kinderen, kleinkinderen kunnen verzorgers aan de bewoners laten zien via de tablet of kunt u op familienet zetten. Dit doet hen goed!

Maar er is ook leuk nieuws te melden!
Wij ontvangen vanuit diverse onverwachte hoeken prachtige initiatieven om onze bewoners en cliënten een hart onder de riem te steken! Mooi om te zien hoe men meeleeft.
Afgelopen dinsdag kregen wij bijvoorbeeld voor alle 140 bewoners van De Blije Borgh een bos tulpen vanuit de Bloemenjungle uit Ridderkerk. Onze etages en woonkamers staan inmiddels vol met fleurige bloemen.

Wij willen u vragen weg te blijven bij de kwetsbare mensen uit de Alewijnsflat, Sophiastaete en Emmastaete en verder het bezoekverbod voor hoofdlocatie De Blije Borgh en Kleinschalig wonen Sophiastaete na te leven. Dit in het belang van de gezondheid van onze bewoners.
Houd u aan de landelijke richtlijnen!

Mocht u over bovenstaande nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de eerst verantwoordelijk verzorgende.

Tot zover..
Zorg goed voor uw gezondheid, dan zorgen wij op onze beurt voor uw naasten!

 
 
     
 

Realisatie: Lucrasoft