Welkom bij De Blije Borgh
     
 
 
 
 
Over De Blije Borgh
Over De Blije Borgh
Wonen, Zorg & Diensten
Wonen, Zorg & Diensten
Ontspanning & Ontmoeting
Ontspanning & Ontmoeting
Werken en Leren
Werken en Leren
Lancering boek "Een trap naar de Hemel"

Dinsdag 4 juni wordt tijdens een feestelijke middag bij zorgorganisatie De Blije Borgh het boek "Een trap naar de Hemel" gelanceerd.

Het boek "Een trap naar de Hemel" is een mooi geïllustreerd boek met dertig thema's rondom de christelijke en persoonlijke feest- en gedenkdagen. Het boek kan gebruikt worden als handreiking in gesprekken met ouderen met dementie.

De methode is ontstaan en getoetst in de praktijk van zorginstellingen. Speciaal voor deze inspirerende handreiking werden dertig afbeeldingen geschilderd. Ze roepen in combinatie met de Bijbelpassages een vertrouwde wereld op. Ze maken herinneringen wakker. Zo raken ouderen in gesprek over wat ze hebben meegemaakt in hun leven en hervinden ze momenten van vreugde, troost en hoop.

Het boek is tot stand gekomen met behulp van een aantal bevlogen en enthousiaste mensen:

Anja Bruijkers-Koel is geestelijk verzorger bij zorgorganisatie De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht en Argos Zorggroep in Rhoon en Poortugal. Zij was eerder kerkelijke opbouw werker/gemeente-adviseur bij de PKN-kerken.

Grethe Bakker, oud-zorgmedewerker van De Blije Borgh en nu werkzaam bij Aafje, Reyerheem te Ridderkerk heeft mee geschilderd, evenals Marion Besemer, werkzaam als zorgmedewerker bij De Blije Borgh. Vrijwilligers van de gespreksgroepen in De Blije Borgh en Argos Klepperwei, Nelleke van der Wal en Gerdie Korbee hebben samen met geestelijk verzorger en collega Jacolien Immerzeel (Laurens en Frankenland) kritisch meegelezen en meegedacht om deze gespreksmethode goed aan te laten sluiten bij ouderen.

Het heeft geleid tot een mooi eindresultaat!
 
 
     
 

Realisatie: Lucrasoft