Welkom bij De Blije Borgh
     
 
 
 
 
Over De Blije Borgh
Over De Blije Borgh
Wonen, Zorg & Diensten
Wonen, Zorg & Diensten
Ontspanning & Ontmoeting
Ontspanning & Ontmoeting
Werken en Leren
Werken en Leren
Presentatie gespreksboek Dwalen door Verhalen

Op donderdagmiddag 31 augustus werd in De Blije Borgh het boek "Dwalen door verhalen" van auteur en illustrator Hadewey Buitenwerf feestelijk gepresenteerd. 

_MG_0006.JPG
Het boek "Dwalen door verhalen", uitgegeven door het Nederlands Bijbelgenootschap, is een boek om in gesprek te gaan met mensen met geheugenproblemen. Het boek roept herinneringen op aan alledaagse momenten van vroeger en nu, met behulp van bijbelverhalen.

Het idee voor het boek is gekomen van onze geestelijk verzorger Anja Bruijkers en onze zorgmedewerkers en is met verschillende bewoners getest. Ook familieleden, vrijwilligers en wijkbezoekers vanuit de kerken zijn daarbij betrokken geweest, met mooie gesprekken als resultaat. In aanwezigheid van 40 ouderen, hun familieleden en de Cliëntenraad ontving directeur/bestuurder de heer Han Hendrikse een eerste exemplaar aangeboden door Hadewey. We zijn heel trots dat dit boek er nu is voor onze bewoners, maar ook voor de mensen in de wijk. Het is te bestellen in de boekhandel en op bol.com en de prijs is ook zodanig dat het een leuk cadeau is om weg te geven: € 14,95. Dwalen door verhalen is een boek speciaal gemaakt voor mensen, die vergeetachtig beginnen te worden.

_MG_0030.JPG_MG_0021.JPG
Ook mensen die geen gelovige achtergronden hebben, kunnen met dit boek in gesprek gaan. Twintig prachtige platen herinneren hen aan momenten van elke dag. Elke plaat is gekoppeld aan een bijbelfragment en een korte tekst over een situatie uit het dagelijks leven. Zo is er een fragment uit het verhaal van Abraham en Sara die bezoek krijgen, een mooi opstapje voor een gesprek over visite. En het verhaal over Jozef en Maria die Jezus kwijt zijn in Jeruzalem geeft een aanzet om te praten over ongerustheid. Dwalen door verhalen geeft houvast. De platen en teksten kunnen helpen om met elkaar iets te delen over de Bijbel, het dagelijks leven of herinneringen aan vroeger. Het brengt de bijbel dichtbij de mensen, daarmee sluit het aan bij de visie van het Nederlands Bijbelgenootschap. Dichtbij de mensen, dus ook bij de dementie vriendelijke geloofsgemeenschap.


 

 
 
     
 

Realisatie: Lucrasoft