Welkom bij De Blije Borgh
     
 
 
 
 
Over De Blije Borgh
Over De Blije Borgh
Wonen, Zorg & Diensten
Wonen, Zorg & Diensten
Ontspanning & Ontmoeting
Ontspanning & Ontmoeting
Werken en Leren
Werken en Leren
5 jaar Sophiastaete is een feestje waard
5 jaar geleden, om precies te zijn op zaterdag 29 juni 2013 opende de Sophiastaete, een van de locaties van Zorgorganisatie De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht zijn deuren. Afgelopen vrijdag, 18 mei werd het 5 jarig bestaan met een groot jubileumfeest voor alle bewoners en belangstellenden gevierd.

sophia feest 5 jaar.jpg

Locatie Sophiastaete
“De locatie Sophiastaete aan de Druivengaarde in Hendrik-Ido-Ambacht geniet minder bekendheid in de buurt dan de andere locaties van De Blije Borgh, de Emmastaete en Wielstaete”, vertelt Anja Holleman, al weer 4 jaar de gastvrouw van Ontmoetingscentrum Sophiastaete, “en dat terwijl er iedere dag wel wat te doen is. Wij willen niet alleen voor de bewoners, maar ook voor iedereen van buitenaf een ontmoetingspunt vormen. Een ontmoetingspunt, waar jongere en oudere mensen op een prettige manier wat tijd kunnen doorbrengen en contacten kunnen opdoen”.Dat de inloop van omwonenden op de Sophiastaete wat minder van de grond komt is waarschijnlijk te wijten aan het feit, dat de Volgerlanden een vrij nieuwe woonwijk is met veel jonge gezinnen en relatief weinig (eenzame) ouderen.

Activiteiten genoeg!
Aan de activiteiten in de Sophiastaete zal het zeker niet liggen. Die zijn er genoeg. “En dit is een mooie gelegenheid om daar eens de aandacht op te vestigen”, aldus Tonny Calvis en Paula Huijkens, twee van de vele vrijwilligers, die Anja helpen bij het runnen van de Sophiastaete. “Wat veel mensen namelijk niet weten is dat De Blije Borgh naast aandacht voor Zorg en Wonen ook veel aandacht besteed aan Ontspanning en Ontmoeting. Zo kan je in de Sophiastaete in clubverband schilderen, je kunt er sjoelen en klaverjassen, er kan getekend worden, eens in de zoveel tijd is er een filmmiddag en in de avond kan er aan yoga worden gedaan, is er bingo en geregeld is een bewegingscoach aanwezig. Je kunt ook tussen de middag een lunch gebruiken in Sophiastaete, dus wie in de ochtend een activiteit bijwoont, kan er ook lunchen en daarna nog een activiteit volgen”.

Jubileumfeest goed bezocht
Tijdens het druk bezochte jubileumfeest kon aan een bingo worden deelgenomen en de hele middag was er een loterij met – dankzij een aantal gulle sponsors – prachtige prijzen. Er waren gezellige kraampjes met voor ieder wat wils zoals sieraden, cremes en lifestyle artikelen en ook aan de inwendige mens was gedacht: een echte patatkraam zorgde voor een heerlijk patatje en bij de koffie kon van zelfgemaakte taart worden genoten. En ook de muzikale bijdrage van Andries Dorré viel bij iedereen in de smaak. De opbrengst van het jubileumfeest, in totaal zo’n 1.300 euro, wordt gebruikt voor het ‘opleuken’ van het dakterras met bijvoorbeeld planten en parasols, zodat de bewoners met mooie dagen buiten lekker in het zonnetje kunnen genieten.

Onthulling Schilderij
Hoogtepunt van de jubileumdag vormde de onthulling van een Activiteiten Collage, een door de Bloei-cursisten gemaakt schilderij, waarin een overzicht van de verschillende activiteiten van de Sophiastaete is vastgelegd. De eer om dit prachtige aandenken aan het vijfjarig bestaan te onthullen was weggelegd voor Ben Krapels, Teammanager Welzijn en Thuiszorg bij de Blije Borgh. “Ben heeft in de loop der jaren zo veel voor ons en de bewoners betekend, dat wij graag wat voor hem willen terug doen. Zeker nu wij weten, dat hij ons binnenkort gaat verlaten”, aldus Anja Holleman tot slot.

 
 
     
 

Realisatie: Lucrasoft