Welkom bij De Blije Borgh
     
 
 
 
 
Over De Blije Borgh
Over De Blije Borgh
Wonen, Zorg & Diensten
Wonen, Zorg & Diensten
Ontspanning & Ontmoeting
Ontspanning & Ontmoeting
Werken en Leren
Werken en Leren
Zorg

Wat is uw zorgvraag?
De Blije Borgh gaat altijd zoveel mogelijk uit van uw zorgvraag. U geeft aan wat u nodig heeft (of wij helpen u om dat te onderzoeken) en vervolgens kijken wij hoe wij daar invulling aan kunnen geven. In het algemeen is ons zorgaanbod te omschrijven in ‘Verpleging en Verzorging’, ‘Dagbehandeling en Dagverzorging’ en ‘Kortdurende opname’. Afhankelijk van uw vraag kan vervolgens elk aanbod worden aangepast aan uw wensen.

Verpleging en Verzorging
Voor hulp bij uw dagelijkse verzorging zoals wassen en douchen, kunt u onze Thuiszorg inschakelen. Een verzorgende komt dan bij u thuis, of dat nou in de wijk of in één van onze woonzorgcomplexen is en ondersteunt u bij deze dagelijkse handelingen. Bij alle zorg die wij bieden gaan wij uit van wat u zelf nog kunt. De hulp die wij verlenen is daar aanvullend aan.

Ook kunt u hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het verzorgen van een wond, het toedienen van medicijnen of andere verpleegkundige handelingen. Ook daarvoor kunt u onze Thuiszorg inschakelen. Van ochtend tot avond komen onze medewerkers bij u langs om u te bieden wat u nodig heeft. Ondertussen kijken zij ook goed of deze zorg nog voldoet en signaleren zij het wanneer uw zorgvraag verandert.

Woont u in De Blije Borgh of in één van onze kleinschalige woongroepen, dan ontvangt u elke dag, waar nodig, intensieve Verzorging en Verpleging. De geboden Verzorging en Verpleging is dan onderdeel van het wonen.

Oudere heer.jpg

Dagbehandeling
Wanneer u geheugenklachten heeft of de diagnose dementie, maar nog wel zelfstandig (al dan niet met hulp van anderen) kunt functioneren, kunt u terecht bij onze Dagbehandeling. Door middel van activiteiten en therapieën worden verschillende functies getraind en daarmee zoveel mogelijk achteruitgang tegen gegaan. Uitgangspunt is dat u uw dag op een plezierige en zinvolle manier doorbrengt. Tussen de middag gebruikt u gezamenlijk een warme maaltijd.

Dagverzorging
W
ilt u graag leeftijdsgenoten ontmoeten en structuur in uw dag aanbrengen? Bij de Dagverzorging van De Blije Borgh brengt u samen met een vaste groep op een nuttige, gestructureerde, maar vooral ook gezellige manier de dag door. Bovendien neemt Dagverzorging een stukje zorg thuis uit handen en ontlast de eventuele mantelzorger die zo wat vrije tijd krijgt.

Kortdurende opname
Er kan een moment komen dat het opeens thuis echt niet meer gaat. Ook kan het gebeuren dat uw partner, die ook voor u zorgt, ineens (tijdelijk) uitvalt. Of u bent geopereerd en moet op indicatie van de huisarts kort voor herstel opgenomen worden. In dat geval kunt een terecht bij onze Kortdurende opname. Gedurende een periode van maximaal zes weken komt u dan te wonen in De Blije Borgh, waar u alle verzorging en ondersteuning kan krijgen die u nodig heeft. In de periode dat u tijdelijk bij ons woont, wordt samen met u gezocht naar een meer definitieve oplossing.

Indicatie
Om onze zorgdiensten (vergoed) te kunnen krijgen, heeft u een indicatie nodig. Deze geeft aan welke zorg u kunt krijgen op basis van uw zorgvraag. Vanaf 1 januari 2015 is de organisatie van zorg veranderd en daarmee ook de instanties waarbij u een indicatie-aanvraag kunt doen. U kunt hier meer lezen over de organisatie en aanvraag van zorg. Voor hulp bij het aanvragen van een indicatie kunt u ook terecht bij onze Cliëntenservice.

Algemene voorwaarden
O
p de zorg (met of zonder verblijf) die wij leveren zijn de algemene voorwaarden van Actiz van toepassing.

Meer informatie?

Voor meer informatie of advies over Zorg, kunt u contact opnemen met onze Cliëntenservice.

 
 
     
 

Realisatie: Lucrasoft