Welkom bij De Blije Borgh
     
 
 
 
 
Over De Blije Borgh
Over De Blije Borgh
Wonen, Zorg & Diensten
Wonen, Zorg & Diensten
Ontspanning & Ontmoeting
Ontspanning & Ontmoeting
Werken en Leren
Werken en Leren
Arbeidsvoorwaarden

Wij, Zorgorganisatie De Blije Borgh, willen ons graag aan jou voorstellen. Want als je weet wat ons bijzonder maakt, weet je ook of jij bij onze organisatie past!

Wie zijn wij?
Wij zijn een kleine zorgorganisatie in Hendrik-Ido-Ambacht (ruim 300 medewerkers) en leveren zorg  aan cliënten op onze locaties en aan bewoners in de gemeente (thuiszorg). Wij gaan verder dan zorgverlening. In het heden en in de toekomst gaat het steeds meer om welzijn en welbevinden. Wij bieden ook dagopvang en dagverzorging, zijn actief in ontmoetingscentra in de gemeente en activeren onze bewoners en cliënten om  activiteiten te (blijven) doen die afgestemd zijn op hun individuele wensen en mogelijkheden.

Goede zorg voor onze cliënten en bewoners en voor elkaar
Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat wij onze cliënten en bewoners kennen, elkaar kennen en bekend en herkenbaar zijn in de buurt. Wij zorgen voor onze bewoners en cliënten, maar zorgen ook voor elkaar!

Vrijwilligers
Bij De Blije Borgh werken ongeveer 350 vrijwilligers in allerlei rollen en op diverse afdelingen en locaties. Vrijwilligers zijn onmisbaar om onze kwaliteit van zorg en dienstverlening en welzijn te blijven bieden: velen zijn actief in de organisatie en uitvoering van diverse activiteiten voor bewoners of inwoners van de gemeente (dagopvang), anderen rijden met de rolstoelbus of verzorgen een maaltijdservice en weer anderen zijn gastvrouw in de huiskamers op de locaties. 

Maatschappelijke  betrokken
In samenwerking met Syndion bieden wij arbeidsplaatsen op o.a. het restaurant aan medewerkers met een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking.
Op verschillende locaties verzorgen wij ontmoetingsmogelijkheden voor inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht waar wij zo veel mogelijk samenwerken met andere organisaties.
Via Bloei bieden we een uitgebreid aanbod van cursussen en workshops aan voor alle inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken: van yoga tot een taal leren, koken, bloemschikken en handwerken.

Eigen inbreng
Wij zijn een “platte” organisatie: de teams worden aangestuurd door teammanagers die veel ruimte laten voor eigen inbreng en stimuleren dat iedereen  zelf initiatieven en regie neemt over zijn/haar werk.

Onze cliënten en bewoners hebben jou nodig
In de ouderenzorg kun je vaak een langdurende (zorg)relatie opbouwen.  Wij vinden het belangrijk dat jij weet wat de individuele wensen van onze bewoners/cliënten zijn en hoe we daar op kunnen inspelen. Zo veel als mogelijk willen we in onze locaties een “thuis” bieden aan onze bewoners. In de zorg thuis ondersteunen wij waar mogelijk, zodat het huis voor de cliënten ook een fijn “thuis” blijft.

Onze arbeidsvoorwaarden

CAO VVT: Salaris, vakantie e.d. liggen vast
De salarisschalen liggen vast in de CAO VVT. De salarisschaal die bij een functie past, ligt daarmee vast. In een arbeidsvoorwaardengesprek wordt samen met jou de precieze salarisindeling besproken. Ook het aantal vakantie-uren per jaar ligt vast bij CAO en is afhankelijk van het aantal uren dat je werkt. De CAO voorziet ook in een aantrekkelijke eindejaarsuitkering.

Hoeveel wil je werken?
Bij ons kun je jouw wensen over het aantal uren dat je wilt werken, altijd bespreken. Samen komen wij tot een arbeidscontract dat het beste past bij de functie, de vacature en jouw wensen. Meestal spreken we een gemiddeld aantal uren per week af, maar als je graag als oproepkracht werkt zijn er vaak ook mogelijkheden.
In principe nemen wij nieuwe medewerkers aan op een contract voor bepaalde tijd. Slechts in uitzonderingssituaties is het mogelijk direct een aanstelling voor onbepaalde tijd te krijgen, dit ter beoordeling van de leidinggevende en de organisatie.
Als je bij ons werkt en graag meer of juist minder wilt gaan werken, staan wij altijd open om met elkaar  tot een oplossing te komen.

Werktijden en roosters
De zorg is een volcontinu bedrijf. Ook in de weekenden, avonden en nachten en alle feestdagen gaat de zorg door. Voor verpleegkundigen betekent dit dat je bereid moet zijn alle diensten volgens rooster te draaien. Verzorgenden worden ingezet op alle diensten met uitzondering van de nachtdiensten.
Bijna alle andere medewerkers werken in dagdiensten op de gebruikelijke werkdagen, veelal op basis van werkroosters. Medewerkers van de keuken en het restaurant werken naast dagdiensten, ook op rooster in weekenden en op feestdagen.
De roosters worden zo vroeg mogelijk samengesteld en bekend gemaakt. Je hebt het recht op één vaste dag dat je niet ingeroosterd wilt worden (of juist wel wilt werken) en er is een wensenagenda per team waarin je andere roosterwensen kunt aangeven. Het roosteren is een verantwoordelijkheid van het team: samen los je alle roosterproblemen op.

Scholing en opleiding
Jaarlijks bieden wij aan ongeveer 20 leerlingen een opleidingsplaats, zowel in opleidingen voor verpleegkundige, verzorgende als helpende. Ook stagiaires van diverse opleidingen kunnen bij ons op een plezierige en leerzame wijze praktijkervaring opdoen en kennis maken met de ouderenzorg. Ook als je bij ons in dienst bent en een scholing of opleiding/specialisatie wilt volgen, zijn er uitgebreide mogelijkheden.

Kwaliteit
Al onze verpleegkundigen zijn BIG geregistreerd en samen zorgen wi dat de bevoegdheden en bekwaamheden altijd up-to-date zijn. Verzorgenden volgen ook
e-learning modules met (praktijk)toetsen zodat  zij bevoegd en bekwaam zijn en blijven.
Alle verpleegkundigen zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister V&V.

Kwaliteitswerkgroepen
We hechten veel waarde aan  kwaliteit. Daarom zijn er op tal van zorgonderwerpen specifieke kwaliteitswerkgroepen opgericht. De deelnemers zijn veelal verzorgenden, aangevuld met één of enkele verpleegkundigen. Er zijn werkgroepen voor palliatieve zorg, wondzorg, dementie en vele andere aandachtsgebieden. Als lid van zo’n groep hou je nieuwe ontwikkelingen bij, stelt zo nodig gezamenlijk protocollen op en instrueert en coacht teamleden op jouw specialisatie. Hiervoor krijg je extra uren.

Persoonlijk Opleidingsbudget voor verpleegkundigen
Al onze verpleegkundigen hebben een jaarlijks budget waarmee zij eigen regie hebben over hun keuzes in bijscholing en training.

Introductieperiode
Wij vinden het heel belangrijk dat je een goede start kunt maken bij ons. Wij organiseren periodiek een introductiebijeenkomst voor alle nieuwe collega’s en daarnaast organiseren wij een dag waarin alle nieuwe collega’s worden geïnstrueerd in onze visie op zorg: liefdevolle zorg. Deze introductiebijeenkomsten zijn binnen werktijd.

Werkkostenregeling
Als je bij ons in dienst bent, kun je gebruik maken van onze werkkostenregeling. Hiermee kun je op een fiscaal aantrekkelijke manier een aantal “diensten” aanschaffen. In ons pakket zit de aanschaf van een (e-)fiets of een laptop/pc. Ook kun je (deels) een abonnement  betalen op een sportschool of een ander abonnement dat gericht is op gezond bewegen en/of begeleiding door voedingscoaches.

 

 

 
 
     
 

Realisatie: Lucrasoft